Estratègia de regulació de la vacuna de la COVID-19

Enviat per anna el dc., 10/02/2021 - 18:43
vacuna

L'Estratègia de vacunació enfront de COVID-19 a Espanya estableix que, tenint en compte la disponibilitat progressiva de dosis, cal realitzar un exercici de priorització tenint en compte principis ètics i criteris de risc.

En funció de la disponibilitat de dosis de vacunes l'Estratègia estableix tres etapes. A la primera etapa, definida per la disponibilitat d'una quantitat limitada de dosi, s'han prioritzat els següents grups de població:

 

  •  Residents i personal sanitari i sociosanitari que treballa en residències de persones majors i d'atenció a grans dependents

  • Personal de primera línia en l'àmbit sanitari i sociosanitari

  • Un altre personal sanitari i sociosanitari

  • Persones considerades com a grans dependents (grau III de dependència, és a dir, amb necessitat d'intenses mesures de suport) que no estiguin actualment institucionalitzades

Com s'ha especificat en l'Actualització 1 de l'Estratègia, les primeres dosis disponibles s'han començat a utilitzar en els grups 1 i 2, per aquest ordre, i a mesura que es disposi de més quantitat de dosi, es vacunaran els grups 3 i 42. L'Estratègia de Vacunació enfront de COVID-19 a Espanya indica que s'anirà actualitzant a mesura que es vagi disposant d'informació o es produeixin fets de rellevància per al programa de vacunació. Per tant, està en contínua revisió a partir d'informació sobre les vacunes en avaluació en l'Agència Europea de Medicaments (EMA), la disponibilitat de dosis de les vacunes autoritzades i l'experiència de la seva utilització en els assaigs clínics i en la població. La complicació fonamental en la implantació de l'Estratègia és la limitació en el nombre de dosis i els canvis que estem patint en la planificació de l'subministrament de les dosis inicialment comunicades. Això està dificultant el funcionament correcte de el programa.

poster vacunas

En el darrer informe es revisa la situació epidemiològica i s'aprofundeix en la necessitat de priorització per complir l'objectiu de l'estratègia de reduir la morbimortalitat per COVID-19.

També s'afegeix una actualització de publicacions sobre la vacuna de Moderna.

Podeu llegir l'informe complert aquí 

Tags

A la nostra web fem servir cookies per permetre funcionalitats tècniques que milloren la vostra experiència d'usuari.

També fem servir serveis d'estadística. Si voleu gestionar-ho cliqueu per tenir més informació.