El Dr. José Luis Molinuevo i la nova sensibilitat davant l'Alzheimer, a RAC1

30 May 2014

El doctor José Luis Molinuevo és el coordinador de la Unitat d’Alzheimer de l’Hospital Clínic de Barcelona i també una presència familiar a la nostra Federació. Ell és un dels especialistes que encapçala la nova manera d’enfocar el tractament i l’assistència que està transformant l’univers Alzheimer en els darrers anys, una nova visió sobre la malaltia i el malalt, i sobre el paper que hi poden jugar els familiars i el conjunt de la societat. 

Els descobriments científics més recents demostren que els malalts d’Alzheimer conserven intacta la memòria emocional fins i tot en estats molt avançats de deteriorament del cervell. Aquesta constatació canvia radicalment el nostre punt de vista, perquè d'entrada significa que és possible establir una connexió directa amb els afectats durant molt més temps del que acostumàvem a pensar. D'aquesta evidència se'n deriva tota una nova sensibilitat que permet viure la situació amb més qualitat i consciència

En aquesta entrevista de ràdio realitzada a RAC1, el el Dr. Molinuevo, repassa l’actualitat clínica i assistencial de la malaltia d’Alzheimer en aquest moments i ens parla de la nova "filosofia", de la nova manera de fer que s'està imposant per afrontar la malatia.

Tags: 

  • Actualització covid
  • Polsera QR