Taller de Teràpia Hortícola per malalts amb demència

7 December 2013

El divendres 13 de desembre, de 10h a 14h, un grup de terapeutes, malalts i familiars de FAFAC ens arribarem al Jardí Botànic Històric de Barcelona, on el jardiner i paisatgista Ramón Martín Abad, de entreverde, ens mostrarà els avantatges terapèutics d’un jardí pels malalts d’Alzheimer. L'activitat està organitzada conjuntament amb l'Associació d'Amics del Jardí Botànic i estarà enmarcada dins de La Marató de TV3, que enguany està dedicada a les malalties neurodegeneratives.

Aquest taller ensenya a aprofitar el contacte amb les plantes a l’aire lliure per desenvolupar percepcions amb els cinc sentits. Treballar amb les plantes i els sons d’un espai de serenitat jardí produeix un món de reminiscències que ajuda a millorar les capacitats cognitives, sensorials, psicomotrius, socials i emocionals de totes les persones que hi col·laboren, cuidadors, familiars i terapeutes.

Després d’una explicació introductòria sobre els principis del jardí terapèutic, es farà un recorregut sensorial pel Jardí Botànic Històric per conèixer les seves diferents zones i elements compositius. A continuació, els participants es dividiran en petits grups per dur a terme dues pràctiques hortícoles: una plantació de llavors o bulbs de floració primaveral en testos, que podràn endur-se a casa, i la confecció d’un pomell d’herbes aromàtiques d’us culinari. L’activitat acabarà amb un pícnic a l’aire lliure.

El Jardí Botànic Històric és un petit tresor de la jardineria barcelonina. S'amaga dins de dos clots procedents d'antigues pedreres al sector de la Foixarda de Montjuïc, darrere del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Presenta característiques privilegiades: és un lloc enclotat, a l'obaga de Montjuïc, on l'aire fred s'acumula a baix i les temperatures del fondal són fins a quatre graus inferiors a les de la part superior. Per això allà s’hi poden desenvolupar espècies de caràcter eurosiberià, pròpies de climes més freds.

Tags: 

  • Actualització covid
  • Polsera QR