Agraïment a Fundació "la Caixa" i CaixaBank

19 November 2020

Volem donar les gràcies a la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, que han fet una aportació de 5.000€ per donar suport al projecte “Cures musicals per a cuidadors familiars”. La FAFAC oferirà aquest projecte a les seves Associacions i aquestes les transmetran als cuidadors familiars que, amb l’ajuda dels professionals de les AFAs, tindran una eina més d’estimulació cognitiva per ajudar a les persones que pateixen una demència. La música ajudarà a les seves famílies i, d’aquesta manera, volem que se sentin ateses en tot moment. 
 
Està comprovat que l’Estimulació Cognitiva és una eina clau per poder mantenir les capacitats durant un període de temps més llarg en les persones que pateixen una demència. Amb la utilització d’aquesta tècnica el pacient pot ser el més autònom possible dins de la seva malaltia. 
 
L’Estimulació Cognitiva evita una institucionalització prematura, cosa que precipitaria l’empitjorament accelerat de la demència amb les connotacions negatives que això representa. 
 
Per això és molt important la col·laboració de tothom. I la teva també. Ajuda’ns a ajudar a les persones que, malgrat que tinguin una pèrdua progressiva de la memòria, es mereixen viure una vida digna i de qualitat. No podem deixar que s’oblidin de les coses pel simple fet de no tenir una atenció especialitzada. 
 
Un equip de professionals multidisciplinars s’han reinventat dia a dia i han posat tot el seu esforç en ajudar al fet que les persones amb demència no caiguin en l’oblit durant el confinament. “Cap persona sense atenció” és el lema que presenten durant la pandèmia, la qual ha ocasionat un trasbalsament en el tractament dels malalts. 
 
Necessitem la col·laboració de la societat i d’altres entitats per poder ajudar als que ho necessiten. Gràcies per recolzar-nos en la nostra missió i us agraïm molt la vostra generositat.
 
La Junta de la Federació d’Associacions de Familiars de malalts d’Alzheimer de Catalunya FAFAC

 

  • Actualització covid
  • Polsera QR