Un any més, els Mossos d'Esquadra ens lliuren el xec amb els diners recollits amb la venda del seu Calendari Solidari

11 July 2019
entrega xec calendari

·Aquest any, hem recaptat 61.970 €, que aniran destinats a tallers d’estimulació i teràpies assistides a les nostres AFAs. 

 

El director general de la Policia, Andreu Martínez, i el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, han lliurat aquesta tarda el xec amb el 61.970 € recollits en la sisena edició del calendari solidari del Cos corresponent a l’any 2019, dedicat un any més a les persones amb Alzheimer. L’acte ha tingut lloc a la seu de la Federació d’Associacions de Familiars de Malats d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC)  al carrer de Cartagena, 182, i ha comptat també amb la presència de la presidenta de la FAFAC, Immaculada Fernández, i altres representants del Cos de Mossos d’Esquadra.

 

Novament s’ha col·laborat amb la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC), amb qui el cos manté un fort vincle fruit de les darreres edicions. Aquest projecte solidari s’ha consolidat dins el Cos de Mossos d’Esquadra, després d’aconseguir recaptar un total de 344.505 euros amb la venda de calendaris durant sis edicions. Els diners recaptats s’han lliurat íntegrament a entitats que desenvolupen una important tasca social. L’any 2018 es van beneficiar del projecte 2.688 persones, entre malalts d’alzheimer i cuidadors i familiars.

 

A la següent taula podeu veure els programes que s'han realitzat amb la recaptació del calendari de 2018 i les persones que se n'han beneficiat. 

 

 

 

 

Programes realitzats al 2018

Persones Beneficiàries

Afa  D'Alcarràs

Atenció Diurna_Projecte Menja, Mou-te i juga!

20

Afa Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès

Tallers de Psicoestimulació

38

Afa Baix Llobregat

Programa d’estimulació cognitiva de musicoteràpia i teràpia amb gossos als malalts d’Alzheimer 

99

Afa Barcelona

Musicoterapia per a persones diagnosticades de MN

98

Afa Cerdanyola del Vallès

Taller Gimnàsia Alzheimer

22

Afa Cervera

 Tallers estimulació

23

AFA FIGUERES

Tallers de Psicomotricitat

50

Afa Gavà

Atenció individualitzada 

12

Afa Hospitalet de Llobregat

Musicoterapia 

17

Afa La Senia

Material didàctic pels tallers memòria

55

Afa Lleida

Projecte_Intergeneracional

209

Afa Maresme

Teràpia assistida amb gossos al Centre de Dia

90

Afa Montsià

Atenció diurna_Arreglar l'aire acondicionat

16

Afa Osona

Grup de Suport Emocional als familairs

15

Afa Reus i Baix-Camp

Atenció diurna

29

Afa Tàrrega i Comarca

Unitat de prevenció

45

Afa Vallès Occidental

Gym Alzheimer_Gimnàstica Adaptada

44

Afa Terres de l'Ebre

Teràpia assistida amb gossos 

14

 

TOTAL

896

 

 

 

 

Beneficiaris directes ( persones diagnosticades Alzheimer ): 896

 

 

Beneficiaris indirectes( cuidadors familiars): 1792

 

 

Beneficiaris Totals: 2688

 

 
 

Un projecte fruit de la col·laboració d’unes 300 persones

 

El calendari solidari 2019 recull 14 festes tradicionals catalanes, totes fortament arrelades al territori. Les fotografies, captades en el desenvolupament d’aquestes festes, s’han realitzat  amb la col·laboració i la complicitat dels seus organitzadors i participants, unes 300 persones aproximadament. Entre aquestes, gairebé 100 mossos, que s’han posat davant de la càmera al costat de membres de la FAFAC i han fet possible que les fotografies captessin la complicitat, proximitat i acompanyament que fa el Cos de Mossos d’Esquadra a les persones que pateixen aquesta malaltia, així com als seus cuidadors i familiars. Un total de 16 fotògrafs, d’entre els quals 6 són també Mossos d’Esquadra, han captat aquests moments, que després han estat reunits al calendari sota el disseny elaborat per  Ricard Sans, membre també de la Direcció General de Policia.

 

L’Alzheimer és una malaltia progressiva i degenerativa de les cèl·lules cerebrals que provoca un deteriorament de la memòria, el pensament i la conducta. Per això són tant importants els recursos que es puguin aconseguir, destinats, per exemple, a fer possible tallers d’estimulació, de musicoteràpia o de teràpia assistida amb animals.

 

Pel que fa als punts de venda del calendari solidari, en l’edició d’enguany s’ha batut el record i el calendari s’ha pogut comprar a més de 732 establiments de tot Catalunya, entre els quals trobem estancs, botigues, oficines de turisme, Consells Comarcals, entitats i gremis. 

 

 

 

 

 

 

· 

 

 

 

Tags: 

  • Actualització covid
  • Polsera QR